Події

Викрали майна на понад 1,3 млн в тимчасово окупованих селах Київщини – встановле…

Викрали майна на понад 1,3 млн в тимчасово окупованих селах Київщини – встановлено семеро військовослужбовців рф

???? За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру семи військовослужбовцям збройних сил рф у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

???? За даними слідства, у березні 2022 року, під час окупації села Богданівка Броварського району, шестеро військовослужбовців зенітно-ракетних військ рф проникли до домоволодіння, що належить місцевому мешканцю. Там вони проживали та базувались під час окупації цього населеного пункту.

???? Тікаючи з Київщини, вони викрали з будинку інструменти, побутову техніку, ювелірні вироби, генератор, іменні медалі, гірськолижне спорядження та інше майно.

???? Награбоване окупанти завантажили на бойову машину піхоти і вивезли. Один з російських військових загубив у будинку свій паспорт. Документ правоохоронцям передав власник помешкання, який повернувся туди після деокупації.

???? Сьомий підозрюваний – громадянин України, який воює на боці держави-агресора у складі 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії рф.

???? Перебуваючи на території окупованого смт Димер Вишгородського району, навесні 2022 року військові рф на бронетранспортері із символом «V» вдерлися на територію товариства. Він допитував охоронця підприємства, прикладом автомата вдарив чоловіка по голові та грудях.

???? Після цього наказав стати на коліна та погрожував потерпілому стратою. Також загарбники вивезли продукцію з території підприємства.

???? Загалом підозрювані викрали майна на понад 1,3 млн грн. При цьому вони розуміли, що викрадене не може бути використане у військових цілях.

???? Досудове розслідування – СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – НП України.

Back to top button