Події

Викрадення та катування іноземця з метою вимагання 100 тис доларів США – чотирьо…

Викрадення та катування іноземця з метою вимагання 100 тис доларів США – чотирьом чоловікам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чотирьом чоловікам, один з яких є громадянином рф, у викраденні громадянина Туреччини, вимаганні у нього грошей, розбої та катуванні (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст.187, , ч. 2 ст. 127 КК України).

За даними слідства, підозрювані хотіли отримати від постраждалого, який займався операціями з криптовалютою, 100 тис доларів США. З цією метою на чоловіка біля його будинку надягнули кайданки та із застосуванням сили і погроз заштовхали до багажника автомобіля.

Далі його привезли до гаражного боксу, де утримували тривалий час без їжі та води, вимагаючи гроші. Під примусом потерпілий одразу перерахував 2 300 доларів США на підконтрольний підозрюваним криптогаманець.

Згодом викраденого чоловіка намагалися вивезти за межі Києва та були затримані правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.

Під час проведення обшуків за місцем їх проживання та в автомобілях, якими вони користувались, виявлено та вилучено зброю і наркотичні речовини.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Призначено низку експертиз, виконання яких триває.

Досудове розслідування – СВ Дніпровського УП ГУНП у м. Києві, оперативний супровід – ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × two =

Back to top button