Події

Всупереч тиску на детективів БЕБ справу щодо ввозу техніки Apple без сплати подат…

Всупереч тиску на детективів БЕБ справу щодо ввозу техніки Apple без сплати податків скеровано до суду

Детективи БЕБ завершили досудове розслідування за фактами умисного ухилення від сплати податків та використання завідомо підробленого документу. Аби уникнути відповідальності, компанія, що оголосила себе власником вилучених гаджетів марки Apple, замість сплати податків, зверталась до народних депутатів та подала до суду підроблені документи.

Як повідомлялося, детективи викрили чоловіка, який із Угорщини за підробленими митними документами завіз MacBook, AirPods, Apple Watch, Iphone. Його мікроавтобус з товарами марки APPLE перетнув кордон по «зеленому коридору» через пункт пропуску Закарпатської митниці без відповідного оформлення і сплати понад 14 млн податків.
Вся продукція була вилучена та арештована.

Згодом зняти арешт намагалась компанія, що оголосила себе власником майна. Задля цього її представники звертались до Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради під головуванням одного з народних депутатів України.

Однак, під час перевірки документів, які підприємство надало депутатам, було встановлено, що папери мають ознаки підробки: накладні-вимоги щодо нібито внутрішнього переміщення товарів видані вже після затримання вищезгадуваного вантажу.

Також за матеріалами Бюро економічної безпеки України, що були зібрані під час розслідування, слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, направлено до Вищого антикорупційного суду України та Берегівського районного суду Закарпатської області обвинувальні акти стосовно митників за фактами сприяння у незаконному ввезенні зазначених товарів без сплати відповідних митних платежів.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button