Події

​​ Впроваджуємо передові світові практики і враховуємо досвід міжнародних пар…

​​???? Впроваджуємо передові світові практики і враховуємо досвід міжнародних партнерів у розбудові національної системи захисту критичної інфраструктури

Держспецзв’язку публікує неофіційний технічний переклад матеріалів міжнародних організацій з питань критичної інфраструктури. Це різноманітні стратегічні документи, аналітичні статті, довідники та посібники, дослідження тощо. Наприклад, Методологія оцінювання ризиків від Агентства з кібербезпеки та захисту інфраструктури США (CISA) чи Національний реєстр ризиків від уряду Великої Британії.

???? «Передусім матеріали будуть корисними для суб’єктів національної системи захисту критичної інфраструктури України, але й усі інші можуть ознайомлюватися з ними та враховувати під час створення або удосконалення систем захисту. Від себе ми рекомендуємо брати до уваги досвід інших країн та міжнародних організацій», – зазначає директор Департаменту захисту критичної інфраструктури Андрій Чотчиков.

???? Перелік документів розміщений на сайті Держспецзв’язку у розділі Діяльність, Захист критичної інфраструктури ???? https://cip.gov.ua/ua/statics/zakhist-kritichnoyi-infrastrukturi

???? Нагадаємо, що під час дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України визначена Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України. Уповноважений орган координує діяльність суб’єктів національної системи захисту, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури. Також уповноважений орган є держателем та адміністратором Реєстру об’єктів критичної інфраструктури.

Back to top button