Події

Воювали проти ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямках – до 15 років за ґратам…

Воювали проти ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямках – до 15 років за ґратами засуджено учасників нзф рф

????За публічного обвинувачення Львівської, Київської обласних та Київської міської прокуратур суд визнав винними 11 громадян України.

????Їх засуджено.

????Кожному з них суд призначив покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори в суді довели, що 4 жителів Донецької області у 2022 році добровільно перейшли на бік ворога та вступили до «народної міліції» так званої «днр».

????Чоловіки пройшли військову підготовку у збройних підрозділах рф. Потім чергували на бойових позиціях ворога в районі зіткнень із ЗСУ. Також забезпечували безпеку місць перебування збройних сил рф та доставляли їм продукти харчування.

????Також доведено, що ще 6 громадян України добровільно вступили до незаконних збройних формувань «лнр/днр» та уклали контракти на проходження військової служби.

????У складі різних підрозділів вони брали участь у боях проти українських захисників. Облаштовували та укріплювали ворожі бойові позиції й блокпости, а також здійснювали окупацію населених пунктів. Засуджені «несли службу» на східному фронті у Маріуполі, Новомайорську, Кліщіївці та поблизу Бахмута.

????Ще один засуджений – уродженець Луганської області у квітні 2022 року добровільно підписав контракт на проходження військової служби у нзф так званої «лнр».

????Діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської області, здійснював окупацію та патрулювання захоплених територій України, облаштовував та укріплював блокпости, здійснював інженерно-технічне облаштування позицій.

????Всіх 11 учасників нзф рф затримано. Вони перебувають під вартою.

????Досудові розслідування здійснювали слідчі СБУ.

Back to top button