Події

«Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» — цикл з трьох фільмів, прис…

???? «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» — цикл з трьох фільмів, присвячений бойовим операціям за участю військовослужбовців ГУР МО України у 2022 році

В Україні зняли документальну кінотрилогію про роботу спецпризначенців під час операції на Азовсталі, битві за острів Зміїний та контрнаступі на Харківщині, яка незабаром планується до виходу в ефір.

1. Фільм «Авіапрорив на Азовсталь. Небо». У ньому йдеться про пілотів, які літали в оточений росіянами Маріуполь і відвозили туди ліки, зброю та вивозили поранених.

2. Фільм «Харківський контрнаступ. Земля».
Про наступальну операцію восени 2022 року, за участі штурмового закону «Кракен» ГУР МО України, завдяки якій було звільнено майже всю Харківщину.

3. Фільм «Битва за острів Зміїний. Море». Ексклюзивні кадри висадки і бойових дій спецпризначенців 8 травня на острові та легендарні кадри, як крейсер «москва» йде на дно.

☝️ Автор циклу, журналіст, військовослужбовець ЗСУ Артем Шевченко зазначив, що три операції склали основу документальних фільмів «Небо» про події весни 2022 року, «Море», де показують висадку спецпризначенців на о. Зміїний 8 травня, а також «Земля» – про наступальну операцію восени 2022 на харківському напрямку.

☑️ Представник ГУР МО України Андрій Юсов зауважив, що кожна зі згаданих операцій залишається точкою напруги: о. Зміїний нещодавно бомбардували, операція з деокупації Маріуполя та повернення захисників України з російського полону ще триває, а Куп’янськ піддається ударам з боку ворога. Водночас, за його словами, за цим уже стоїть історія героїзму, що потребує висвітлення.

❗️ Автор фільмів очікує, що трилогію незабаром покажуть в ефірі телемарафону «Єдині новини». Також стрічки будуть доступні на Ютуб-каналі ГУР МО України. У планах – переозвучення кіно англійською мовою або створення англійських субтитрів.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

YouTube
ВОЄННА РОЗВІДКА УКРАЇНИ: НА МОРІ, У НЕБІ, НА ЗЕМЛІ

Back to top button