Події

​​Ворожі хакери атакують критичну інфраструктуру України: працювати над посил…

​​????Ворожі хакери атакують критичну інфраструктуру України: працювати над посиленням захисту треба постійно

Від 2022 року до сьогодні Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, в ручному режимі опрацювала та дослідила понад 3 000 кіберінцидентів і кібератак.

✔️Серед цілей ворожих хакерів – багато об’єктів критичної інфраструктури України, адже зловмисники не полишають спроб залишити українців без життєво важливих послуг.

Держспецзв’язку нагадує: навіть ті організації, в яких захист побудований за найкращими стандартами, повинні постійно переоцінювати ризики, тестувати і симулювати різні сценарії проникнення та можливості виявлення атак, оновлювати власні знання та документувати процеси, оскільки ворожі хакери використовують весь наявний арсенал та невпинно еволюціонують.

❗️Сьогодні всі ми повинні розуміти, що навіть після закінчення конвенційної війни атаки проти ІТ-інфраструктури можуть тривати ще багато років.

Російські хакери продовжують проникати в мережі об’єктів критичної інфраструктури як через комп’ютери керівників (які використовували неліцензійні програми), так і через комп’ютери IT-адміністраторів, які вважали себе захищеними, та через довірчі відносини з постачальниками, включно через мережі ІТ-компаній-розробників програмного забезпечення.

Тож посилення власного захисту є надзвичайно важливим для кожного: від керівника організації – до стажера, від постачальника води – до департаменту місцевої адміністрації.

Back to top button