Події

↩️ Владислав Ковальов був лікарем за покликом душі, мріяв стати військовим ліка…

Національна поліція України ????????:

???? Тримали оборону в Іловайську: чотири вулиці Херсона носитимуть імена правоохоронців, які загинули за Україну Троє побратимів Андрій Тарчинський, Влад Ковальов та Руслан Сторчеус 23 серпня 2014 року увійшли в Іловайськ. Вони героїчно разом з іншими захисниками…

Владислав Ковальов був лікарем за покликом душі, мріяв стати військовим лікарем. Чотири роки працював хірургом, дуже любив свою роботу.

У період Революції Гідності очолив медичну службу херсонського Євромайдану, заснував і очолив Херсонський мобільний загін першої медичної допомоги Червоного Хреста.

????Влад сконструював розвантажувальний медичний жилет для роботи в екстремальних та бойових умовах.

В Іловайську він збирав з аптечок ліки та передавав місцевим, які ховалися від російських обстрілах у підвалах. У депо під постійними обстрілами, не маючи спеціального обладнання, у ямі під потягом він проводив операції.

???? Влад Ковальов загинув 29 серпня 2014 року, коли виносив з-під обстрілу поранених побратимів.

Владислав Ковальов був нагороджений посмертно недержавною нагородою – орденом «Народний Герой України». В пам’ять про нього друзі та люди, яких він врятував, зібрали кошти і придбали реанімобіль, який назвали на його честь.

На честь рядового батальйону «Херсон» Влада Ковальова названо провулок Смоленський.

Вічна пам’ять нашому Герою ????

Back to top button