Події

Віталій Кличко: Зустрівся сьогодні із представниками Національної ресторанно…

Віталій Кличко: Зустрівся сьогодні із представниками Національної ресторанної асоціації України. Підприємці кілька днів тому звернулися до міської влади, аби Рада оборони столиці розглянула питання про подовження часу роботи закладів громадського харчування Києва.

Вислухав всі аргументи бізнесу. Підприємці зазначають, що подовження роботи закладів на одну годину – до 23:00, сприятиме поліпшенню економічної ситуації в місті, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів. І просять переглянути дозволений час роботи, оскільки обмеження до 22:00 було ухвалене, коли комендантська година розпочиналася о 23:00. Зараз же вона – з 00:00. До того ж, як зазначають підприємці, у багатьох великих містах заклади харчування працюють зараз до 23:00.

Ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, економіка повинна отримувати податки, а люди – мати роботу.

Разом з тим, субʼєкти господарювання повинні дотримуватися правил безпеки в умовах воєнного стану. А також – дбати про те, щоб персонал, який у них працює, встигав дістатися додому до початку комендантської години.

Виважене рішення буде ухвалене, враховуючи інтереси бізнесу й дотримання правил воєнного стану.

Back to top button