Події

Вікторія Літвінова взяла участь у погоджувальній нараді щодо внесення змін до …

Вікторія Літвінова взяла участь у погоджувальній нараді щодо внесення змін до Стратегії протидії катуванням у системі кримінальної юстиції

????Заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова та Уповноважена у справах Європейського суду з прав людини Маргарита Сокоренко провели у Міністерстві юстиції України погоджувальну нараду щодо внесення змін до Стратегії протидії катуванням у системі кримінальної юстиції та Плану заходів з її реалізації.

????Ці стратегічні документи є результатом спільних скоординованих дій Міністерства юстиції України та Офісу Генерального прокурора, спрямованих на виконання рішень Європейського суду з прав людини.

????Обговорили поточний стан виконання Плану заходів, проблемні питання та перспективи з урахуванням специфіки сьогодення.

????Зважаючи на виклики воєнного стану, учасники наради попередньо схвалили оновлену Стратегію, яка буде скерована для затвердження до Кабінету Міністрів України.

????У нараді взяли участь представники органів державної влади, залучені до виконання Плану заходів, начальник Департаменту протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах Офісу Генерального прокурора Михайло Подоляк, а також представники правоохоронних органів.

Back to top button