Події

Війська рф вбили одну людину на Донеччині та поранили чотирьох – розпочато дос…

Війська рф вбили одну людину на Донеччині та поранили чотирьох – розпочато досудові розслідування

????За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

????27 вересня 2023 року збройні підрозділи держави-агресора нанесли вогневі удари по населених пунктах півночі області. Обстріли пролунали у м. Костянтинівці, м. Торецьку та с. Калинівці Часовоярської ОТГ.

????За попередніми даними, проти цивільного населення окупанти застосували керовану та фугасну авіабомби й танки.

????Від влучання засобів ураження загинув один з місцевих мешканців. Ще четверо цивільних – жінки 61, 76, 81 років та 36-річний чоловік, які перебували під час обстрілів на вулиці, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Усі постраждалі доставлені до медичних закладів.

????Ворожа атака зруйнувала й понівечила понад два десятки приватних осель і господарських споруд – у будівлях вибиті вікна, двері, зруйновані дахи. Також пошкоджено газопровід і електромережі.

????Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Back to top button