Події

Відмічали місця дислокації ЗСУ та об’єктів цивільної інфраструктури – мешканц…

Відмічали місця дислокації ЗСУ та об’єктів цивільної інфраструктури – мешканців Донеччини засуджено до 12 та 14 років за ґратами

????За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури ухвалено вироки двом громадянам України за державну зраду й колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????Жінці призначено покарання у вигляді 12 років ув’язнення, а чоловіку – 14 років за ґратами.

????Прокурори у суді довели, що у 2018 році мешканка м. Новогродівки, перебуваючи у тимчасово окупованому нзф «днр» м. Донецьку, надала згоду представнику спецслужб рф здійснювати підривну діяльність проти нашої держави.

????«Послуги» завербованої «агентки» знадобились державі-агресору вже у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну.

????Жінка збирала дані про місця розташування підрозділів ЗСУ, у тому числі через особисті знайомства з військовослужбовцями та правоохоронцями. Вона потайки наносила червоною фарбою поряд із цими об’єктами спеціальні мітки, фотографувала їх та відправляла знімки з координатами на мапі через месенджер у соцмережі учаснику воєнізованих формувань фейкової республіки.

????Крім того, засуджена доповідала окупантам про чисельність українських захисників та розкривала напрямки руху техніки. Аби отримувати від російських спецслужб по 2 000 грн за кожне повідомлення, жінка зберігала у таємниці факт їхнього співробітництва.

????Мешканець м. Лиману пішов на співпрацю з окупантами у квітні 2023 року, вже після деокупації міста українськими військовими. Використовуючи акаунт у соцмережі, він «зливав» місця їх дислокації знайомому з танкової роти тактичної групи «днр».

????Також описував місця перебування поліцейських, які брали участь у документуванні жахливих наслідків перебування окупантів у регіоні. Особливу увагу інформатор приділяв деталізації координат об’єктів цивільної інфраструктури міста.

????Після викриття чоловіка і жінку затримано та за клопотанням прокуратури взято під варту.

????Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button