Події

Відбулась нарада з питань організації заходів із протидії пожежам у природних …

Відбулась нарада з питань організації заходів із протидії пожежам у природних екологічних системах держави у 2023 році⬇️

Однією із основних загроз, що впливає на національну безпеку в державі, є масштабні та довготривалі пожежі у екосистемах, а військова агресія з боку російської федерації лише сприяє розвитку цієї негативної тенденції. Так, внаслідок застосування бойових засобів ураження загроза виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з масштабними пожежами в екосистемах зростає у рази.

За оперативними даними на території областей, де велися та ведуться бойові дії вже зафіксовано майже 1 тис. 400 пожеж на площі близько 1 тис. 300 гектарів. Як правило це пожежі сухої трави, чагарників, очерету та сміття. Всього ж на території України в екосистемах у 2023 році виникло майже 4 тис. пожеж на площі понад 4,3 тис. гектарів.

Тож, з метою визначення спільних дій та посилення міжвідомчої координації, 6 квітня в конференц-залі Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України проведено відеоселекторну нараду з питань організації заходів із протидії пожежам у природних екологічних системах держави у 2023 році.

У ході зустрічі обговорювались організаційні заходи підготовки державного лісового фонду до пожежонебезпечного періоду, заходи з підготовки до протидії пожежам у природних екосистемах Зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення тощо.

????Деталі

Сайт • Fb • Tw • Insta • YouTube

Back to top button