Події

Варварству з боку правоохоронців не має бути місця у європейській Україні, це в…

Варварству з боку правоохоронців не має бути місця у європейській Україні, це відрізняє нас від росії – обговорено подальші кроки реалізації Стратегії протидії катуванням

???? Ми маємо обʼєднати зусилля усіх національних та міжнародних партнерів заради досягнення головного цільового показника – нуль випадків катувань у системі кримінальної юстиції, – на цьому наголосила заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова, відкриваючи робочу зустріч з питань реалізації Стратегії протидії катуванням у системі кримінальної юстиції, ухваленої урядом в 2021 році.

????Учасники заходу зосередили увагу на актуалізації зусиль з превенції та протидії катуванням і реалізації загальновизнаної політики «нульової толерантності» до таких випадків. Обговорили результати та наявну проблематику, а також окреслили спільні пріоритети діяльності.

????За словами заступника Генпрокурора, факти неналежного поводження працівників правоохоронних органів України вже тривалий час є предметом розгляду у Європейському суді з прав людини. Наразі Департамент протидії порушенням прав людини у правоохоронній і пенітенціарній сферах, який займається цим напрямом в Офісі Генерального прокурора, готується до інформування Комітету міністрів Ради Європи про стан виконання понад 90 таких справ.

???? Неухильне дотримання Закону, принципів верховенства права та недоторканності прав людини є основами стійкості нашої держави. Удосконалюючи роботу органів правопорядку, забезпечуючи ефективне їх функціонування в інтересах громадян, ми будуємо міцний тил, необхідний для нашої перемоги, – підкреслила Вікторія Літвінова.

????Голова Департаменту з питань впровадження прав людини, правосуддя та стандартів правової співпраці Генерального директорату з прав людини та верховенства права РЄ Фредерік Долт зазначив, що вони й надалі надаватимуть допомогу українським зацікавленим сторонам у впровадженні політики протидії катуванням в рамках Плану дій для України «Стійкість, відновлення, реконструкція» (2023-2026).

Більше

Back to top button