Події

​​ «Вампіри», «Фенікси», «Лелеки»: ще 1740 розвідувальних, ударних та інших дронів…

​​???? «Вампіри», «Фенікси», «Лелеки»: ще 1740 розвідувальних, ударних та інших дронів і авіаційних комплексів передали на фронт

Продовжуємо підтримувати наших захисників, які невтомно протистоять ворогу на передовій. В межах проєкту «Армія дронів» Держспецзв’язку та Мінцифри передали українським військовим ще 1740 безпілотників. Серед них:

ударні безпілотники «Вампір»;

розвідувальні БпАК «Лелека»;

FPV-дрони «Фенікс»;

авіаційні комплекси Penguin та Avenger;

а ще – Matrice, Mavic та інші БпЛА, які допоможуть не тільки збирати розвідувальні дані, але і влаштовувати «бавовну» на позиціях окупантів.

???? Окрім того, військові отримають ще 414 оптико-електронних комплексів «Сова», які бійці застосовують для визначення координат ворожих цілей та корегування вогню.

???? «Дрони вже неодноразово доводили свою ефективність на передовій – вони знищують склади з боєприпасами, дороговартісну техніку окупантів, виявляють їхні позиції, дозволяють працювати далеко в тилу ворога. І ми робимо все можливе, щоб наші захисники не відчували дефіциту в безпілотниках. Вже закупили для військових тисячі дронів, і з кожним днем на фронті їх ставатиме більше. І надзвичайно важливо, що якісні та ефективні безпілотники пропонують саме українські виробники», – зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

????️ Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що у сфері БпЛА вже відбувається технологічна революція:
???? «За останній рік виробництво дронів масштабували у 100 разів, понад 200 українських компаній почали виробляти дрони. Уряд виділив бюджет на безпілотники. Щотижня ударні роти БпЛА Армії дронів продовжують встановлювати нові рекорди і знищувати ворожу техніку. Передаємо нову партію безпілотників на фронт, їхню роботу вже скоро відчує ворог».

Back to top button