Події

​​В управління АРМА передано майже 2 млрд грн із рахунків компанії-нерезидента, по…

​​В управління АРМА передано майже 2 млрд грн із рахунків компанії-нерезидента, пов’язаної з російським капіталом та представниками держави-агресора

???? За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора арештовано та передано в управління АРМА грошові кошти у сумі близько 2 млрд грн.

???? Вони належать компанії-нерезиденту Латвійської Республіки, яка пов’язана із російським бізнесом та капіталом і до неї застосовано санкції.

???? За даними слідства, під час військових дій на Харківщині громадяни України спробували переоформити та перереєструвати право власності банку на нерухомість. При цьому, новими господарями стали іноземні компанії, фактичними бенефіціарними власниками яких є громадяни держави-агресора. Ці компанії-нерезиденти перебувають під санкціями РНБО.

???? Оборудку організували та реалізували із використанням реквізитів іноземної компанії-нерезидента, фактичним бенефіціарним власником якої є громадянин рф, пов’язаний із російським букмекером «1XBET» та іншими неліцензованими в Україні суб’єктами онлайн-казино.

???? Джерелами походження коштів, що надходили на банківські рахунки компанії-нерезидента, яка, серед іншого, здійснює процесинг букмекерської діяльності на території держави-агресора, були перерахування з російських і білоруських фінансових установ.

???? Досудове розслідування за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України здійснюється ГСУ ДБР за оперативного супроводу ТУ ДБР, розташованим у м. Києві (ст. 110-2 КК України).

Більше

Back to top button