Події

В Офісі Генпрокурора обговорили питання протидії торгівлі людьми з представни…

В Офісі Генпрокурора обговорили питання протидії торгівлі людьми з представниками громадських організацій

???? В Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч із представниками державних та міжнародних громадських організацій, діяльність яких сфокусована на протидії торгівлі людьми.

???? Обговорили питання їх залучення до вироблення механізму запобігання торгівлі людьми в Україні, боротьби зі злочинними проявами та надання всебічної допомоги постраждалим.

???? Також приділили увагу шляхам співпраці за цим напрямом в умовах повномасштабного вторгнення держави-агресора на територію України.

???? Кожен факт експлуатації має бути виявлено та правильно кваліфіковано. Водночас наше завдання – провести слідство у розумні строки та притягнути до відповідальності виконавців та безпосередньо посадовців, причетних до торгівлі людьми, – зазначив начальник Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Офісу Генпрокурора Олег Пелепюк.

????Мета зустрічі – налагодження інституційного діалогу між системою органів кримінальної юстиції та громадськістю. Адже подолати проблему торгівлі людьми можна лише об’єднавши зусилля.

????  Офіс Генпрокурора культивує співпрацю з громадянським суспільством. Завдяки нашій взаємодії прагнемо покращити показники і у сфері виявлення та реагування на факти торгівлі людьми в країні. Поєднання досвіду українських ГО, досвіду здобутого в інших країнах, а також експертної підтримки міжнародних організацій сприятиме забезпеченню невідворотності покарання для винних, – додав начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестиції Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк.

????У заході також взяли участь представники Нацполіції, Тренінгового центру прокурорів України, Мінсоцполітики, Держприкодонслужби, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, Програми підтримки ОБСЄ для України, Програмного офісу Управління ООН з наркотиків і злочинності в Україні, а також інших громадських організацій.

Back to top button