Події

​​ Урядова команда реагування CERT-UA спільно з адміністраторами безпеки системи …

???? Урядова команда реагування CERT-UA спільно з адміністраторами безпеки системи «Очі», фахівцями в/ч А0334 та об’єднаною командою реагування Міністерства оборони України та Збройних сил України MILCERT виявила та проаналізувала дві кібератаки на мобільні пристрої українських військових.

Хакери розповсюдили серед військовослужбовців через месенджер Signal повідомлення з посиланнями для завантаження застосунків начебто військових систем GRISELDA та «Очі». Насправді це були файли зі шкідливим програмним забезпеченням та стороннім кодом.

Метою атак було викрадення облікових даних для доступу до спеціальних військових систем, а також встановлення та передача GPS-координат пристрою.

Зважаючи на чутливість інформації, що циркулює у військових системах, такі атаки є надзвичайно небезпечними і можуть мати безпосередні негативні наслідки для життя та здоров’я військовослужбовців.

???? У випадку виявлення подібних кібератак просимо невідкладно інформувати CERT-UA та інші компетентні підрозділи:
Електронна пошта: incidents@cert.gov.ua,
???? Тел.+38 (044) 281-88-25.

???? Завдяки оперативному обміну інформацією та взаємодії між фахівцями всіх підрозділів, вірогідність реалізації кіберзагрози вдалося звести до мінімуму.

ℹ️ Більше інформації – на сайті CERT-UA????
https://cert.gov.ua/article/6280563

Back to top button