Події

Українському ексчиновнику повідомлено про підозру у державній зраді За проц…

Українському ексчиновнику повідомлено про підозру у державній зраді

????За процесуального керівництва Київської міської прокуратури українському ексчиновнику повідомлено про підозру у державній зраді та розпалюванні національної ворожнечі і ненависті (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 161 КК України).

????За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України він неодноразово відвідував окуповане м. Луганськ, де займався громадською діяльністю на шкоду національним інтересам нашої держави.

????У вересні минулого року підозрюваний відвідав рф та особисто зустрівся там з одним із керівників служби фсб рф, який координував його інформаційно-підривну діяльність проти України.

????За вказівкою куратора через соцмережі та пропагандистські медіа він оприлюднював спеціально підібрану, недостовірну та упереджену інформацію щодо ситуації в Україні. Розпалював національну ворожнечу, виправдовував збройну агресію рф.

???? У ході обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено предмети з російською символікою, посвідчення члена комуністичної партії, медалі, спеціальні відзнаки рф.

????За клопотанням прокурора йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – СУ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Back to top button