Події

​​⚡ Українські військові інновації працюватимуть для забезпечення потреб наших …

​​ Українські військові інновації працюватимуть для забезпечення потреб наших захисників.

Українські виробники інноваційних військових продуктів, зокрема дронів, об’єднуються в асоціацію виробників повітряних та наземних систем – Технологічні Сили України.

Ініціатори створення нової асоціації зустрілися з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим і головою Держспецзв’язку Юрієм Щиголем та представили план розвитку передових військових технологій на найближчі роки.

Серед ключових завдань виробників – активна локалізація військових розробок та виробництв, що забезпечить самодостатність оборонної сфери та збереження життів українців: завдяки використанню роботизованих систем на полі бою, які замінять частину військових, передусім на найбільш небезпечних позиціях.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, коментуючи результати зустрічі, нагадав, що Служба здійснює закупівлю дронів для потреб ЗСУ та інших військових формувань в межах виділених бюджетних коштів та спільної з Генштабом та Мінцифри ініціативи «Армія дронів».

Зараз ключове завдання – досягти збільшення виробництва дронів, щоб забезпечити потреби наших захисників у безпілотниках, які стали важливою складовою проведення операцій на передовій і дають можливість зберегти найцінніше: життя українських воїнів. Водночас важливо забезпечити високу якість такої продукції, її відповідність вимогам захисників України і здатність підтвердити заявлені характеристики.

???? «Таке співробітництво дасть можливість не лише об’єднати зусилля для створення нових українських розробок, а й забезпечить краще розуміння виробниками потреб українських військових та їх врахування під час створення відповідної продукції», – зазначив Юрій Щиголь.

Back to top button