Події

Українські рятувальники завершили відновлювальні роботи у Словенії та прям…

Українські рятувальники завершили відновлювальні роботи у Словенії та прямують на Батьківщину

«Сумували за домом, не вистачало сім’ї – це, напевне, найскладніше, що було в роботі», – кажуть рятувальники ДСНС.

Щодня, незважаючи на надзвичайну спеку, втому та віддаленість від рідних домівок, вони працювали, аби допомогти братньому народу подолати наслідки катастрофічного паводку. Місцеві мешканці піднімали українські прапори, діти пригощали солодощами, кавою та дарували малюнки українським рятувальникам. І це дійсно було приємно, адже найвищою нагородою для кожного рятувальника є подяка людей за працю.

За 17 днів роботи фахівці ДСНС провели колосальну роботу: розбирали будинки та конструкції, зруйновані паводком. Розчистили та розширили понад півтори тисячі метрів річки, укріпили близько 1300 метрів берега. Перемістили понад 53 тисячі кубометрів ґрунту, каменю та намулу та змінили русло на одній із ділянок, щоб уберегти житлові будинки від великої води.

Окрім цього, перевезли 11 одиниць важкої інженерної техніки інших країн, що працювали поруч до районів проведення аварійно-відновлювальних робіт. Загальний маршрут, які виконали водії ДСНС, склав понад 1800 км.

Завдання, що були поставлені перед українськими рятувальниками, виконані в повному обсязі. Управління цивільного захисту та ліквідації надзвичайних ситуацій Міністерства оборони Республіки Словенія направила лист-подяку Україні за допомогу, надану в ліквідації наслідків паводку. З відчуттям задоволення від виконаної роботи наші рятувальники повертаються додому.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Video is too big

Back to top button