Події

Українські прокурори взяли участь у міжнародному кіберсимпозіумі у США Деле…

Українські прокурори взяли участь у міжнародному кіберсимпозіумі у США
 
????Делегація прокурорів Офісу Генерального прокурора взяла участь у Міжнародному симпозіумі «Кібераспекти війни: уроки російсько-українського конфлікту», який проходив у Вашингтоні.

????Організатором заходу, що зібрав понад десятки експертів з кібербезпеки, щоб обговорити війну в Україні та її вплив на кібербезпеку у світі, виступив Вашингтонський коледж права Американського університету.

????Протягом трьох днів експерти галузі, урядовці та військовослужбовці аналізували розвиток міжнародного права на цьому напрямі та питання кібероперацій під час війни в Україні. Серед основних тем: кіберзагрози та кібератаки, їх вплив на права людини, відповідальність за кіберзлочини в аспекті міжнародного гуманітарного права, поняття воєнного злочину у кіберпросторі, як можуть виглядати майбутні кібервійни.

????Разом з учасниками конференції українські прокурори мали можливість заглибитися у кібераспекти війни та отримати ґрунтовніше розуміння використання кіберінструментів в якості новітніх засобів та методів ведення війни. Набуті теоретичні і практичні навички також допоможуть сформувати фундамент знань використання кіберможливостей у судовому переслідуванні воєнних злочинців.

????Участь прокурорів Офісу Генерального прокурора у симпозіумі забезпечено за сприяння, організації та підтримки Джорджтаунського центру національної безпеки, який є основним виконавцем програми Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів в Україні (АСА).

Back to top button