Події

Українські прокурори відвідали штаб-квартиру НАТО 6-7 липня представники Офі…

Українські прокурори відвідали штаб-квартиру НАТО

????6-7 липня представники Офісу Генпрокурора разом з українськими правоохоронцями та військовими відвідали штаб-квартиру НАТО, Командування НАТО з операцій та Агенцію НАТО зі зв’язку та інформації у рамках проєкту з обміну знаннями С4 Трастового фонду Комплексного пакету допомоги НАТО-Україна.

????За сприяння Управління нових викликів безпеці штаб-квартири НАТО та Місії України при НАТО українські правоохоронці мали нагоду ознайомитися зі структурами НАТО, залученими до забезпечення кібербезпеки.

????В рамках обміну досвідом українські прокурори розповіли про свою роботу з фіксації та розслідування воєнних злочинів, які вчиняються росією на українській території. Наразі зареєстровано майже 95000 воєнних злочинів. 353 особам повідомлено про підозру у їх вчиненні, стосовно 219 до суду скеровано обвинувальні акти, 53 – засуджено.

????Вони також наголосили, що агресія, яку росія веде з 2014 року, передбачає не лише фізичні військові дії, а й засоби кібервійни. З лютого 2022 року російські кібератаки стали більш інтенсивними та критичними.

????Агресія супроводжується кіберзлочинністю, направленою на руйнування та знищення критичної інфраструктури.

????В рамках візиту учасники української делегації провели зустрічі з представниками Центру кібероперацій (CyOC) та Управління J6 Штабу Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі, Агенції НАТО зі зв’язку та інформації, а саме – Центру кібербезпеки НАТО (NCSC), Центру управління корпоративними сервісами (ESOC), а також структур штаб квартири НАТО – Офісу головного інформаційного директора НАТО (OCIO), Управління нових викликів безпеці, Секретаріату С3, Управління об’єднаної розвідки та безпеки, зокрема Офісу безпеки НАТО, а також Управління операцій.

????Українська делегація виступила з оглядовою презентацією про систему кібербезпеки України та уроки кібервійни, що триває, а також представила потреби та пропозиції щодо майбутньої співпраці з НАТО у сфері кібербезпеки.

Більше

Back to top button