Події

Українські прокурори пройшли навчальну програму «Процесуальне інтерв’ю для с…

Українські прокурори пройшли навчальну програму «Процесуальне інтерв’ю для справедливого та ефективного правосуддя»

????Представники Офісу Генерального прокурора, обласних та окружних прокуратур завершили поглиблену навчальну програму «Процесуальне інтерв’ю для справедливого та ефективного правосуддя».

????18 прокурорів протягом трьох днів аналізували застосування провідної методики отримання інформації від допитуваної особи – процесуальне інтерв’ю. Це визнані стандарти ефективного розслідування та збору інформації, застосування яких сприяє збору більш якісних й достовірних доказів, підвищенню рівня кримінального розслідування і правосуддя загалом.

????Тренерами навчальної програми були найкращі міжнародні експерти із процесуального інтерв’ю, які мають великий досвід й компетенцією для роботи із запитами українських слідчих. Так, особливим фокусом програми було застосування цієї методики під час розслідування воєнних злочинів.

????Процесуальне інтерв’ю – це визнана у світі методика проведення допиту, спрямована на отримання максимально об’єктивної інформації й при цьому забезпечує дотримання процесуальних гарантій учасників допиту. В умовах війни озброєння прокурорів сучасними інструментами збору доказів є критично важливим, адже дозволятиме значно підвищити ефективність розслідування та притягнення винних до відповідальності, – зазначив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов.

????Захід було організовано JustGroup і Норвезьким центром із прав людини за підтримки МЗС Норвегії та Програми Нансена для України.

Back to top button