Події

Українські прокурори отримали від Центру допомоги жертвам катувань премію Eclips…

Українські прокурори отримали від Центру допомоги жертвам катувань премію Eclipse Award

????Президент та СЕО Центру допомоги жертвам катувань (CVT) Саймон Адамс особисто вручив українським прокурорам премію Eclipse Award за віддану роботу з притягнення до відповідальності причетних до тортур.

????Перший заступник Генерального прокурора Олексій Хоменко подякував пану Адамсу за підтримку та високу оцінку роботи прокурорів, які щодня стикаються з жахливими наслідками війни, а також із ризиками у повсякденній роботі.

????Саймон Адамс зазначив, що Центр щороку нагороджує людей і організації, які здійснили вагомий вклад у допомогу та відновлення жертв катувань, а також тих, хто бореться за міжнародне правосуддя і намагається викорінити тортури по всьому світу.

???? Коли я приїхав сюди вперше, я сказав, що ваша країна є не тільки на передовій боротьби з російською агресією, ви також є на передовій у боротьбі з міжнародними катуваннями, тортурами та за встановлення міжнародного права та правосуддя. Ви боретеся за себе, але ми розуміємо, що ви боретеся за нас всіх, – додав він.

????Нагороду отримали: в.о. начальника відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Харківської обласної прокуратури Спартак Борисенко, начальниця другого відділу управління по роботі зі злочинами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, Офісу Генерального прокурора Анна Сосонська та заступник начальника відділу у Департаменті протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Роман Циб.

????Центр допомоги жертвам катувань (The Centre for Victims of Torture) – незалежна організація, заснована у 1985 році. За час існування Центр надав допомогу понад 46 000 жертвам тортур. Щороку у Міжнародний день підтримки жертв катувань Центр вручає премію Eclipse Award людям та організаціям за визначний внесок у боротьбу з катуваннями та допомогу тим, хто їх пережив.

Back to top button