Події

???? ????Українські поліцейські розповіли про результати розслідування воєнн…

????????????????Українські поліцейські розповіли про результати розслідування воєнних злочинів рф правоохоронцям Швеції

До заходу долучилося більше ніж двісті представників поліції, прокуратури з розслідування воєнних злочинів та Департаменту юстиції Швеції.

Представники української делегації поділилися з іноземними колегами підходами та навичками у розслідуванні воєнних злочинів під час війни з використанням усіх новітніх можливостей та технологій.

Так, для виконання нових завдань в Нацполіції запровадили спеціалізації слідчих та оперативників з розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту і створили спеціалізовані управління — з документування й розслідування воєнних злочинів, а також їх оперативного супроводу. Вони діють не тільки на базі Центрального апарату, але й у регіонах, що найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення. Поліцейських цих підрозділів забезпечують всім необхідним обладнанням, новітніми технічними засобами для фіксації злочинів.

Представники швецьких правоохоронних органів, своєю чергою, поділилися власним досвідом використання провідних технологій в роботі поліції, зокрема йшлося:
▪️про використання геосканерів (GeoPenetrating Radar/GPR) у діяльності поліції. Цей пристрій використовують для пошуку тіл, прихованих предметів у ґрунті шляхом сканування та виявлення відмінностей у структурі ґрунту.
▪️про особливості використання спецконтейнеру для організації роботи з ідентифікації жертв на місці події, який дозволяє розгорнути місця для роботи та проживання групи експертів: намети, які входять в комплектацію, дозволяють використовувати їх як робочі приміщення, в т.ч. моргу для роботи з тілами в умовах їх інфекційного зараження.

???? Facebook | X | Instagram | TikTok

Back to top button