Події

​​⚡ Українські фахівці з кібербезпеки здійснили візит до штаб-квартири та низки о…

​​ Українські фахівці з кібербезпеки здійснили візит до штаб-квартири та низки органів НАТО

6-7 липня делегація представників основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки України відвідала штаб-квартиру НАТО, Командування НАТО з операцій та Агенцію НАТО зі зв’язку та інформації у межах проєкту з обміну знаннями С4 Трастового фонду Комплексного пакету допомоги НАТО-Україна.

У заході брали участь представники Національного координаційного центру кібербезпеки, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Міністерства оборони України, Збройних Сил України, Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Офісу Генерального прокурора. За сприяння Управління нових викликів безпеці штаб-квартири НАТО та Місії України при НАТО учасники мали нагоду ознайомитися зі структурами НАТО, залученими до забезпечення кібербезпеки.

Зокрема, у межах насиченої програми візиту брифінги для учасників провели Центр кібероперацій (CyOC) та Управління J6 Штабу Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі, Агенція НАТО зі зв’язку та інформації, а саме – Центр кібербезпеки НАТО (NCSC), Центр управління корпоративними сервісами (ESOC), а також структури штаб-квартири НАТО – Офіс головного інформаційного директора НАТО (OCIO), Управління нових викликів безпеці, Секретаріат С3, Управління об’єднаної розвідки та безпеки, зокрема Офіс безпеки НАТО, а також Управління операцій.

Українська делегація виступила з оглядовою презентацією про систему кібербезпеки України та уроки кібервійни, що триває, а також представила потреби та пропозиції щодо майбутньої співпраці з НАТО у сфері кібербезпеки.

З боку НАТО зустрічі відкривали заступник помічника Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки та заступник начальника штабу з питань кіберпростору Штабу Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі. Українську делегацію очолила секретар Національного координаційного центру кібербезпеки Наталія Ткачук. Модерували обговорення директор Центру кібероперацій НАТО та заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеки.

Back to top button