Події

​​???????? Україна працює над технологічними рішеннями разом з європейськими …

​​???????????????????? Україна працює над технологічними рішеннями разом з європейськими партнерами

Заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора та заступник міністра з питань євроінтеграції Міністерства цифрової трансформації України Валерія Іонан зустрілися з Полом Хофхайнзом (Paul Hofheinz), президентом і співзасновником Лісабонської ради – відомого аналітичного центру та політичної мережі, яка об’єднує експертів, громадських діячів з усієї Європи.

Під час зустрічі обговорили перспективні напрями подальшої співпраці. Окрім того, Віктор Жора розповів про перебіг першої у світі кібервійни, яку веде росія. Особливу увагу заступник очільника Держспецзв’язку звернув на здобутки Служби у протистоянні загрозам з боку російських хакерів та обмін інформацією між Україною та іншими державами щодо відбиття кібератак. Він підкреслив, що український досвід протистояння російській кіберагресії є важливим для країн-партнерів.

Також Віктор Жора наголосив на необхідності посилення спільної міжнародної роботи з метою формування нових, більш ефективних підходів до протидії кіберзлочинності та захисту інформаційних систем.

✍️ Варто зазначити, що цього тижня Міністерство цифрової трансформації підписало з Лісабонською радою Меморандум про співпрацю, завдяки якому Україна зможе працювати над технологічними рішеннями разом із європейськими державами.

Back to top button