Події

Україна обговорить з ОБСЄ і нормандською четвіркою формат переговорів щодо Донбасу – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Ітиметься про подальший формат обговорення Донбасу

Українська делегація в Тристоронній контактній групі має намір обговорити з головуванням в ОБСЄ і країнами “нормандської четвірки” подальший формат переговорного процесу щодо Донбасу. Про це повідомила пресслужба делегації у Facebook.

Там зазначили, що визнання з боку Росії так званих “ДНР” і “ЛНР” може вказувати на цілеспрямований вихід РФ із Мінських угод.

“У ситуації, що склалася, ми будемо проводити консультації з чинним головуванням в ОБСЄ, координатором від ОБСЄ та країнами нормандської четвірки щодо подальшого формату переговорного процесу”, – йдеться в повідомленні.

При цьому зауважується, що протягом минулого тижня російська делегація в ТКГ неодноразово ухилялася від участі в консультаціях, “реалізуючи свій план за допомогою ескалації ситуації безпеки на лінії розмежування”.

1News за темою: Тристороння контактна група не збереться на засідання в лютому, – ЗМІ

Нагадаємо, нещодавно українська сторона закликала зібрати позачергове засідання Тристоронньої контактної групи, щоб обговорити загострення ситуації на Донбасі. Ініціативу пояснили необхідністю запобігання провокаціям. Проте представники ОРДЛО відмовилися збиратися на екстрене засідання.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button