Події

Ухилення від сплати податків компанією-продавцем автозапчастин: детективи БЕБ…

Ухилення від сплати податків компанією-продавцем автозапчастин: детективи БЕБ проводять обшуки

Детективи ТУ БЕБ у Київській області, в рамках розслідування кримінального провадження з ухилення від сплати податків, на підставі ухвали суду, проводять обшуки в складських приміщеннях компанії, яка займається продажем автозапчастин та автомобільних шин на території України.

Під час обшуків службові особи підприємства перешкоджали детективам у наданні доступу до інформації та документів щодо придбання та реалізації продукції. Зокрема співробітники компанії відключили серверне та комп’ютерне обладнання аби унеможливити доступ детективів до фінансово-господарської звітності. Через це робота всього підприємства була фактично зупинена.

Такий алгоритм дій на випадок проведення перевірок на підприємстві був завчасно узгоджений та доведений до всіх працівників – відповідну інструкцію детективи виявили під час проведення обшуку.

➡️Встановлено, що службові особи товариства продавали по всій території України автомобільні шини та автозапчастини за готівку, не відображаючи належним чином цих операцій в бухгалтерському та податковому обліках.

Окрім того, службові особи безпідставно сформували витрати та податковий кредит з ПДВ шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання сільськогосподарської продукції із підприємствами, що мають ознаки ризиковості та фіктивності.

❗️Така протиправна схема надала змогу підприємству ухилитись від сплати податків на загальну суму понад 220 млн грн. Водночас грошовий обіг компанії складає понад 6 млрд грн.

Наразі триває досудове розслідування за ч.1 ст. 205-1 та ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button