Події

⚡️У вівторок, 17 вересня 2024 року, відбулася зустріч керівника ЦПД, офіцера Сил об…

⚡️У вівторок, 17 вересня 2024 року, відбулася зустріч керівника ЦПД, офіцера Сил оборони Андрія Коваленка з Іаном Патерсоном, заступником керівника Департаменту політики щодо росії Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії (FCDO).

▫️У заході також взяли участь заступниця керівника Центру Анаїт Хоперія та представниця Посольства Великої Британії в Україні Марина Безкоровайна.

▫️Основною темою зустрічі стало обговорення загроз, які виникають в інформаційному просторі через дії рф, та ефективних шляхів поглиблення співпраці в боротьбі з дезінформацією. В умовах, коли інформаційні атаки стають невід’ємною складовою гібридної війни, така взаємодія є критично важливою.

▫️А. Коваленко наголосив на нагальній необхідності модернізації законодавства західних країн у частині чіткого розмежування двох полярних дефініцій: свободи слова та дезінформації. Він зауважив, що важливо не допустити поглиблення ситуації, за якої росія чи її проксі-структури використовують демократичні принципи як інструмент поширення маніпулятивних наративів.

▫️Заступниця керівника Центру А. Хоперія представила аналітичний напрям діяльності Центру, акцентувавши на важливості скоординованих зусиль з протидії ворожому впливу в інформаційному просторі.

▫️Сторони висловили впевненість, що їхня спільна робота сприятиме зміцненню інформаційної безпеки як України, так і міжнародної спільноти загалом.

#ЦПД_повідомляє

???? Центр протидії дезінформації

Back to top button