Події

У результаті спецоперації правоохоронців України та Латвії затримано учасник…

У результаті спецоперації правоохоронців України та Латвії затримано учасників злочинної організації, які налагодили діяльність шахрайських «сall-центрів»

????Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури у співпраці з компетентними органами Латвійської Республіки за підтримки Європолу та Євроюсту провели спільну спецоперацію.

????На території обох держав одночасно затримано учасників злочинної організації, які ошукували громадян держав Європейського Союзу за допомогою функціонування мережі «сall-центрів» у м. Кам’янське.

????«Працівники» центрів, представляючись співробітниками правоохоронних органів та іноземних банківських установ, вводили потерпілих в оману та дізнавались конфіденційні дані їхніх банківських рахунків.

????Встановлено 14 потерпілих, яким заподіяно майнову шкоду на загальну суму майже 2 млн грн. Всі потерпілі є громадянами Латвії.

????У березні 2023 року завдяки злагодженим діям спільної слідчої групи (JIT) проведено ряд слідчих дій та затримано 10 учасників шахрайської злочинної організації.

????Наразі, у ході другого етапу спецоперації, у Дніпрі затримано та повідомлено про підозру ще п’ятьом співучасникам цієї організації за фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 КК України).

????На території Латвії також затримано 5 осіб, які забезпечували виведення коштів потерпілих на підконтрольні організаторам злочинної організації банківські рахунки.

????Проведено ряд обшуків за місцями мешкання та у транспортних засобах підозрюваних. Вилучено автомобілі, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти та зброю. Загальна вартість вилученого – понад 11 млн грн.

????У результаті спільних дій правоохоронців потерпілим вже відшкодовано завдану шкоду на майже 900 тис грн.

????Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі співробітниками Генеральної прокуратури Латвійської Республіки, Департаментом боротьби з кіберзлочинністю Центрального управління кримінальної поліції Нацполіції Латвії, ГУНП в Дніпропетровській області та Управлінням стратегічних розслідувань області Нацполіції.

Back to top button