Події

‼️ У москві насправді вірили, що Харків російське місто, ― Кирило Буданов Перед …

‼️ У москві насправді вірили, що Харків російське місто, Кирило Буданов
 
???? Перед початком повномасштабного вторгнення на росії вірили, ніби опір України можна буде швидко придушити, зокрема й у Харкові ― його російські окупанти мали намір захопити блискавично і без спротиву.

???? Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у першій частині документального проекту Дмитра Комарова «Рік. Харківщина».
 
«Вони насправді вірили, що Харків ― російське місто, яке просто чекає «визволителів». Це реально правда», ― заявив Кирило Буданов.
 
☑️ Він розказав про нараду московських військово-політичних вождів, яка відбулась незадовго до вторгнення в Україну.

«За два тижні до початку усіх цих подій була одна цікава нарада, на якій  вчергове почали дискусію, чи все готове [до повномасштабного вторгнення]. І почалась певна невпевненість, що там всі так вже сильно чекають російських вояків. І було підняте питання ― а куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готове, треба заходити», ― повідомив начальник ГУР МО України, додавши, що величезні гроші на підготовку до великої війни проти України росіяни просто розграбували.
 
☝️ За словами Кирила Буданова, більшість своїх розвідданих агресор отримував з повітря, тому захисники Харкова йшли на певні хитрощі ― розставляли опудала солдатів з автоматами.
 
«Більшість розвідданих [росіяни] отримували від проведення повітряно-космічної розвідки. Зрозуміло, що там досить важко відрізнити зверху ― це жива людина або манекен. Зараз теж такі трюки багато де використовуються», ―  зазначив керівник української розвідки.

❗️ Також він пояснив необхідність розміщення українських військ у житлових кварталах під час оборони Харкова та усіх інших українських міст.
 
«Я взагалі здивований, що у нашому суспільстві комусь треба таке пояснювати.  Згідно з цією логікою, треба тоді полишити житлові квартали.  Можна стати в полі, але росіяни зайдуть у місто. Таким чином, вони свою задачу точно виконають. Ні, це абсолютно хибна логіка. […] Це називається «ведення бойових дій у місті». Це війна. Тут інакше не буде», ― наголосив Кирило Буданов.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Telegraph
У москві насправді вірили, що Харків російське місто, ― Кирило Буданов

Back to top button