Події

У Києві викрито власника підприємства-провайдера з Луганщини, яке транслює рос…

У Києві викрито власника підприємства-провайдера з Луганщини, яке транслює російські телеканали

????За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру власникам підприємства-провайдера програмних послуг.

????Їм інкриміновано провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором та незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, підозрювані ‒ син та мати, жителі міста Кадіївка на Луганщині. Вони є власниками місцевого ТОВ, яке здійснює діяльність у сфері телевізійного мовлення.

????Підприємство ще до захоплення окремих територій Луганської області почало транслювати російські пропагандистські телеканали з метою поширення антиукраїнських настроїв серед населення.

????Навесні 2015 року жінка під керівництвом сина перереєструвала товариство в органах окупаційної влади та отримала свідоцтво від псевдоміністерства «лнр». Згодом, за попередньою змовою з ним, зареєструвала підприємство за російським законодавством: у «федеральній податковій службі рф», «фонді соціального страхування рф» та «відділенні фонду пенсійного та соціального страхування рф по лнр».

????Чоловік, який виїхав до Києва, дистанційно віддавав накази матері щодо подальших дій і отримував кошти від їхньої протиправної діяльності.

????Більше того, він надав дозвіл ворогу користуватись даними абонентів провайдера в обмін на безперешкодне «ведення бізнесу».

????Під час обшуків за місцем його проживання у столиці виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. На ці кошти накладено арешт.

????Наразі їм обом повідомлено про підозру. Оскільки жінка перебуває на тимчасово окупованій території, їй повідомлено про підозру заочно.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button