Події

У Києві відбувся турнір із самбо, присвячений офіцеру ГУР Назару Боровицько…

???? У Києві відбувся турнір із самбо, присвячений офіцеру ГУР Назару Боровицькому
 
???? 23 березня 2024 року в Києві відбувся Всеукраїнський турнір із самбо імені офіцера ГУР МО України Назара Боровицького ― Героя України (посмертно).
 
???? Назар Боровицький ― двічі учасник авіапрориву на Азовсталь.
 
❗️ У межах цієї операції у березні та квітні 2022 року з оточеного Маріуполя вдалось врятувати 85 поранених українських оборонців, доправити  підкріплення, медикаменти, озброєння, засоби зв’язку.
 
▪️ 5 квітня 2022 року Назар Боровицький у складі групи евакуації вилетів на допомогу гелікоптеру, який повертався з Маріуполя і подав сигнал SOS. На жаль, борт, де перебував розвідник-спецпризначенець, росіяни також підбили.
 
▫️ За виняткову звитягу та героїзм Назару Боровицькому посмертно присвоєно найвище почесне звання держави із врученням ордена «Золота зірка».
 
???? Назар любив спорт, був призером багатьох турнірів. На чемпіонаті з самбо, присвяченому його пам’яті, взяли участь спортсмени з усієї України.
 
???? На татамі змагались самбісти різного віку і вагових категорій.
 
▫️ Підтримували хлопців та дівчат їхні рідні, члени сімей учасників авіапрориву на «Азовсталь», ветерани російсько-української війни, чинні військовослужбовці й офіцери воєнної розвідки України, СБУ, НГУ, бригади «Азов».
 
???? Захід відбувся за підтримки ГУР МО України, Асоціації родин захисників «Азовсталі», Національної Федерації самбо України.
 
✔️ Переможці отримали медалі, призи від організаторів, а також нагороди від начальника ГУР МО України генерал-лейтенанта Кирила Буданова.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber
????Instagram ????Twitter ???? Threads
???? WhatsApp???? Telegram Bot
???? TikTok

Back to top button