Події

У Києві відбулася міжнародна конференція високого рівня United for Justice. United for Natur…

У Києві відбулася міжнародна конференція високого рівня United for Justice. United for Nature

????Десять плідних панельних дискусій. Понад 500 гостей та спікерів. Дводенна конференція, присвячена екологічним викликам, повʼязаним із руйнівним впливом російської агресії, об’єднала провідних експертів та осіб, відповідальних за прийняття рішень, з усього світу.

????Її головною метою було консолідувати зусилля світової спільноти, аби забезпечити належну оцінку екологічних збитків, спричинених війною, та повну відповідальність агресора за воєнні злочини проти довкілля.

???? Притягнення росії до відповідальності за шкоду, завдану довкіллю внаслідок війни, є невіддільною складовою нашого шляху до справедливості та миру,зазначив Генпрокурор Андрій Костін на закритті заходу.

????Генеральний прокурор констатував, що разом з колегами і партнерами Україна вже досягли помітного прогресу на цьому напрямі.

???? Ми стали першими в історії, хто розслідує злочини проти природного середовища як воєнні злочини та злочини екоциду. На міжнародному рівні ми поглиблюємо партнерство з МКС, Незалежною міжнародною слідчою комісією ООН та іншими інституціями, – пояснив він.

???? Високо цінуємо внесок кожного і кожної, хто долучився і продовжує долучатися до наших спільних зусиль із забезпечення всеосяжної відповідальності за шкоду, заподіяну довкіллю війною. Розділені — ми програємо. Тільки разом ми вистоїмо, наголосив Генпрокурор.

????Захід був організований Офісом Генерального прокурора і Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів за сприяння КМЄС, ПРООН, ОБСЄ, Проєкту ЄС «Право-Justice». У ньому взяли участь лідери думок, міністри, представники Робочої групи високого рівня з питань екологічних наслідків війни, створеної при Офісі Президента України, міжнародних програм ООН, інституцій Європейського Союзу, Міжнародного кримінального суду, провідні експерти в галузі міжнародного права та екологічної безпеки.

Video is too big

Back to top button