Події

​​У Києві у ході спецоперації затримано 14 учасників наркоугруповання ? За проце…

​​У Києві у ході спецоперації затримано 14 учасників наркоугруповання

? За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва у ході багатоетапної спецоперації припинено діяльність озброєного злочинного наркоугруповання (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

? За даними слідства, створив злочинну організацію уродженець Херсонської області. Учасники угруповання налагодили канали постачання та збуту кокаїну на території столиці.

? Клієнтів знаходили через знайомих, у нічних клубах та через соціальні мережі.

? У ході документування їхньої діяльності правоохоронці провели 12 оперативних закупок.

? За результатами слідчих дій 14 учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

? Серед них організатор та його «заступник», адміністратор замовлень, керівники груп кур’єрів, збувачі та водії. Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

? Під час обшуків, проведених за місцями їх проживання та в автомобілях, правоохоронці вилучили близько 0,5 кг кокаїну, знаряддя та засоби для фасування та зважування наркотиків, мобільні телефони, банківські картки, флеш накопичувачі, чорнові записи, ноутбуки, грошові кошти – 54 тис дол США, 3 тис євро, 160 тис грн, предмети, схожі на бойову зброю та боєприпаси, дозволи на травматичну зброю, кастет та ножі.

? Вартість вилучених наркотиків становить близько 4 млн грн.

? Крім того, вилучено 10 автомобілів, якими користувалися учасники групи, а також дозвіл на рух транспортного засобу під час дії комендантської години.

? Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені предмети та транспортні засоби, призначено експертні дослідження.

? Досудове розслідування – Шевченківське УП ГУ НП у м. Києві.

БІЛЬШЕ

Back to top button