Події

У Києві суд оголосив вирок бойовику, який воював на боці так званої «днр» За …

У Києві суд оголосив вирок бойовику, який воював на боці так званої «днр»

???? За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою до 15 років позбавлення волі засуджено уродженця Донецької області за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України). Також судом конфісковано його майно.

???? Прокурор у суді довів, що обвинувачений після повномасштабного військового вторгнення рф в Україну перейшов на бік ворога. В грудні 2022 року, перебуваючи у тимчасово окупованому місті Донецьку, він добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої «днр».

???? Чоловік був призначений на посаду стрілка «спецпідрозділу «шторм» народної міліції днр», який створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.

???? Діючи у складі різних підрозділів на території міст Донецьк та Іловайськ, обвинувачений проводив облаштування вогневих позицій для здійснення збройного опору ЗСУ. Він здійснював окупацію та охорону захоплених територій України.

???? В середині травня 2023 року його злочинну діяльність припинили військовослужбовці Збройних Сил України на території Донецької області. Він перебуває під вартою.

???? Досудове розслідування – СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Back to top button