Події

⚡️У Києві перевірили усі укриття: понад три тисячі (65%) визнані придатними як ук…

⚡️У Києві перевірили усі укриття: понад три тисячі (65%) визнані придатними як укриття, ще 21% – можуть бути такими за умови облаштування

У Києві комісія завершила проведення позапланової перевірки  захисних споруд.

Загалом міські та районні служби спільно з представниками поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували усі 4655 укриттів та сховищ.

Придатними є 3041 об’єкт, тобто 65%, ще 973 (21%) – можуть бути укриттями за умови належного облаштування. Не відповідає технічним умовам приміщень, де можуть бути укриття, – 641 (14%).

“Ми отримали від Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України фінальні результати перевірки, що тривала 10 днів: 65% укриттів визначені придатними до використання, при цьому 15% – взагалі без жодних зауважень. Ці укриття мають необхідне обладнання і устаткування – від примусової вентиляції і санвузлів до засобів пожежогасіння і надання першої медичної допомоги. Наголошую, всі 65% або 3041 укриття кияни можуть використовувати під час повітряної тривоги і будь-які маніпуляції та викривлені факти з цього приводу лише дезорієнтують людей. Бо деякі урядовці маніпулюють цифрами, заявляючи про нібито лише 15% придатних укриттів“,  – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він додав, що ситуація з непридатними укриттями та укриттями, що потребують облаштування, в розрізі сфер управління виглядає наступним чином: 851 об’єкт (53%) – відносяться до сфери управління районних у місті Києві державних адміністрацій, 575 об’єктів (35%) – відносяться до приватної форми власності, 170 об’єктів (11%) – відносяться до державної сфери управління, 18 об’єктів (1%) – відносяться до сфери управління КМДА.

↪️Детальніше на kyivcity.gov.ua.

Back to top button