Події

У Києві затримали шахраїв, які легалізовували бойовиків у Європі

Під час обшуків за місцями їхнього проживання правоохоронці виявили обладнання та оргтехніку для виготовлення таких документів

Співробітники Служби безпеки України блокували механізм оформлення підроблених документів для виїзду до країн ЄС особам, можливо причетним до участі у незаконних збройних формуваннях так званих «Л/ДНР».

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу СБУ.

Правоохоронці встановили, що троє зловмисників забезпечували клієнтів підробленими паспортами однієї з країн Близького Сходу. Серед замовників документів були, зокрема, ймовірні учасники незаконних збройних формувань терористичних організацій «Л/ДНР», які вирішили «легалізуватись» в Європі.

Ділки вклеювали фотокартки в оригінальний бланк незаконно отриманого документа із використанням неавтентичних голограм та штучним нанесенням відповідних засобів захисту паспортного документа.

Співробітники СБ України затримали у Києві та області трьох організаторів угруповання. Під час обшуків за місцями їхнього проживання правоохоронці виявили обладнання та оргтехніку для виготовлення таких документів, бланки, печатки, готові фальсифіковані паспорти та інші документи з ознаками та елементами підробки, значну кількість готівки, вогнепальну зброю та понад три тисячі набоїв різного калібру.

Back to top button