Події

У Хмельницькому поліцейські затримали чоловіка, який займався збутом дитячої порнографії

Працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно з кіберполіцейськими та колегами із Хмельницького відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури викрили 30-річного хмельничанина, який займався збутом відеозаписів, що пропагують культ жорстокості та насильства, а також дитячої порнографії. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на сайт Національної поліції України.

 

Правоохоронці зафіксували серію фактів збуту хмельничанином цифрових носіїв із забороненим відеоконтентом. Крім того, під час обшуку у квартирі зловмисника поліцейські вилучили 4 ноутбуки та 4 жорстких диски. На них також зберігалось відео подібного змісту.

 

Попередньо встановлено, що чоловік заходив на закриті порно-сайти, завантажував звідти відео і далі займався його розповсюдженням.

 

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 300 (Ввезення, виготовлення та розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості) та ч.ч. 2,4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України, які передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Найближчим часом йому буде обрано запобіжного заходу на період досудового розслідування.

Back to top button