Події

У Харкові затримали чоловіка, яки співпрацював зі спецслужбами РФ – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Представники спецслужб погрожували чоловіку та чинили психологічний тиск

У Харкові викрили завербованого спецслужбами РФ чоловіка, який співпрацював з ними та передавав дані про військові об’єкти в області. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Завербувати чоловіка вдалося, коли він приїжджав до Росії на заробітки. Співробітники спецслужб погрожували українцю та чинили психологічний тиск. Вони погрожували репресіями щодо родичів чоловіка, які залишилися в РФ. 

“Від громадянина України вимагали збирати і передавати російським кураторам актуальну інформацію у сфері оборони. Зокрема, російську спецслужбу цікавили відомості про військові об’єкти в Харківській області, їх дислокацію, чисельність, особовий склад, наявне озброєння, систему охорони та оборони”, – йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею “Державна зрада у формі шпигунства”. Чоловіку повідомили про підозру, йому загрожує до 15 років за ґратами.

1News за темою: У Києві агент РФ збирав дані про контррозвідку, його затримали, – СБУ


Нагадаємо, в Одеській області викрили агента військової розвідки РФ, який планував на території регіону низку терактів та пожеж. Для скоєння злочинів агент вербував інших людей. Правоохоронці затримали зловмисника та повідомили йому про підозру за статтею “Терористичний акт”. 


Джерело

Back to top button