Події

У Харкові викрито іноземного блогера, який публічно підтримував дії держави-аг…

У Харкові викрито іноземного блогера, який публічно підтримував дії держави-агресора

???? За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру за фактом виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

???? За даними слідства, громадянин Чилі, який вже декілька років мешкає у Харкові, активно підтримував дії рф на власних каналах у Telegram та YouTube.

???? Він писав дописи та знімав відеоролики про те, що вторгнення рф на територію України є «одним із найблискучіших вторгнень у сучасній історії», та додавав, що російські війська не обстрілюють мирне населення. Підозрюваний звинувачував українських військових у постійних обстрілах Донбасу з 2014 року.

???? Також іноземний блогер через відеозв’язок брав участь у програмах новин на російських телеканалах як очевидець, який перебуває в Україні та «бачить все на власні очі». Російські журналісти називали його «независимым наблюдателем и мужественным человеком, который показывает правду, что происходит на территории Украины с первого дня спецоперации».

???? Згідно з висновками експертів, у зазначених текстових та відеоматеріалах міститься інформація щодо підтримки, схвалення, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також підтримка окупації частини території України.

???? За клопотанням обласної прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

???? Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button