Події

У Фінляндії затримано громадянина рф, який підозрюється в участі у терористичн…

У Фінляндії затримано громадянина рф, який підозрюється в участі у терористичній організації. Ведеться підготовка до екстрадиції

???? На підставі запиту Офісу Генерального прокурора 23 серпня 2023 року компетентними органами Фінляндії затримано громадянина росії, якого розшукує СБУ за підозрою в участі у терористичній організації.

???? За даними слідства, підозрюваний у 2014 році спільно з учасниками терористичної організації «ЛНР» брав участь у бойових зіткненнях на території України у складі так званої «Диверсійно-штурмової розвідувальної групи «Русич». У 2016 році йому було повідомлено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

???? В рамках співпраці з Європолом Офіс Генпрокурора отримав інформацію про затримання цієї особи у м. Гельсінкі міграційною службою Фінляндської Республіки, а також відомості про можливість її депортації до рф. Аби не допустити повернення підозрюваного до російської федерації, що унеможливило б його видачу Україні, 15 серпня 2023 року прокурори направили до відповідних органів Фінляндії запит про затримання і тимчасовий арешт особи та надали фінській стороні всю необхідну інформацію для забезпечення арешту.

???? Як результат, підозрюваного було затримано. Наразі ініціатор розшуку здійснює підготовку матеріалів, необхідних для екстрадиції особи.

???? Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Луганська обласна прокуратура.

Back to top button