Події

У Дніпрі судитимуть учасників злочинної організації, яка налагодила наркобізн…

У Дніпрі судитимуть учасників злочинної організації, яка налагодила наркобізнес з мільйонними доходами

????Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 7-х учасників наркоугруповання.

????Розслідуванням встановлено, що на території Дніпропетровської області діяла злочинна організація. До її складу входило 7 чоловік. Організували наркобізнес двоє мешканців м. Дніпра.

????Виготовляли метамфетамін в облаштованих нарколабораторіях, інгредієнти завозили з-за кордону. Продаж психотропу здійснювали в місті методом «із рук в руки» та поштовими замовленнями по Україні.

????Оплату за «товар» приймали на банківські картки та готівкою. Щомісяця така незаконна діяльність приносила їм понад 12 млн грн прибутку.

????Злочинну організацію було викрили правоохоронці у лютому 2023 року в результаті масштабної спецоперації.

????У ході обшуків у різних регіонах України вилучено близько 2 кг психотропів вартістю 4,5 млн грн за цінами чорного ринку, лабораторне обладнання, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, гранати РГД-5, автомат АКС та набої, елітні автомобілі.

????Обвинуваченим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та судом накладено арешт на нерухоме майно.

????Їм інкриміновано створення та участь у злочинній організації, незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами, вибуховими речовинами, незаконне виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту психотропних речовин, перевезення прекурсорів з метою їх використання для виготовлення та організацію місць для незаконного виготовлення психотропів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 1 ст. 263, ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).

????Досудове розслідування – теруправління ДБР у м. Полтаві.

Back to top button