Події

У Дніпрі повідомлено про підозру директору заводу та його спільниці, які прода…

У Дніпрі повідомлено про підозру директору заводу та його спільниці, які продавали продукцію державі-агресору

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора директору українського підприємства та його спільниці повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

????За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф службові особи заводу з виготовлення арматурної продукції у м. Дніпро налагодили схему її постачання до країни-агресора.

????Серед основних товарів були комплекти дискових затворів «Ду1200», які використовувались під час будівництва, у тому числі об’єктів гідроенергетики в рф.

????До лютого 2022 року підприємство систематично експортувало свою продукцію до рф. Бізнес-партнером української фірми в рф була компанія, яка виконує державні замовлення на будівництво, у тому числі об’єктів гідроенергетики.

????Після початку повномасштабного вторгнення і запровадження відповідних санкцій, службові особи українського підприємства разом зі своїми російськими спільниками розробили механізм обходу введених обмежень. Для цього були задіяні ряд комерційних структур на Близькому Сході.

????Спочатку українські товари спрямовувались на адреси зарубіжних фірм, а потім продукція експортувалась фактичним замовникам з рф.

????Під час обшуків в офісах та виробничих приміщеннях заводу виявлено комп’ютери з доказами незаконної діяльності, документи первинного бухгалтерського обліку, мобільні телефони з переписками, що підтверджують експорт товарів на адресу рф.

????Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

????Досудове розслідування – ГСУ СБУ.

Back to top button