Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️Як кремль використовує рпц у війні проти України: Священники в арм…

#ЦПД_пояснює:

⚡️Як кремль використовує рпц у війні проти України: Священники в армії рф

Служба військових священників у збройних силах рф координується через взаємодію єпархій рпц, синодальним відділом із взаємодії зі збройними силами та правоохоронними органами, і федеральними органами державної влади рф, де передбачена військова служба.

Діяльність представників рпц включає:
◽️«духовно-просвітницьку» роботу;
◽️участь у заходах, які проводяться командуванням для «патріотичного та морального виховання військовослужбовців і членів їхніх сімей»;
◽️освячення зброї та воєнної техніки;
◽️проведення релігійних обрядів у зоні проведення бойових дій.

❗️Іншою складовою сприяння рпц діяльності російських військових формувань є гуманітарна підтримка російських військових, а саме збір та передача продуктів харчування, продовольчих товарів, одягу (зокрема амуніції), транспортних засобів тощо.

Такими діями представники церкви створюють у свідомості військових і вірян образ «святої війни», підкреслюють духовну легітимізацію військових дій і моральну виправданість війни.

▶️Повністю з аналітичним звітом «Священна війна»: мілітарна діяльність рпц» можна ознайомитися за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-svyashhenna-vijna-militarna-diyalnist-rpcz/

???? Центр протидії дезінформації

cpd.gov.ua
Аналітичний звіт «СВЯЩЕННА ВІЙНА»: МІЛІТАРНА ДІЯЛЬНІСТЬ РПЦ» | Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − one =

Back to top button