Події

???? #ЦПД_оперативно: ❌ Американський блогер Джексон Хінкл розповсюджує дезінф…

Forwarded From ЦЕНТР ПРОТИДІЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ

#ЦПД_оперативно:
 
Американський блогер Джексон Хінкл розповсюджує дезінформацію про нібито фейковість знімків ДСНС на місці розгромленої росіянами дитячої лікарні «Охматдит».
 
▫️Зокрема, на своїй сторінці у X блогер опублікував одну зі світлин ДСНС, на якій зображені дитячі іграшки на руїнах лікарні, та написав: «Український уряд вставив фальшиві дитячі іграшки у зображення зруйнованої ним лікарні в Києві».
 
Насправді іграшки на світлини ніхто не вставляв, про що Центру повідомили в МВС та ДСНС. Саме ці дитячі іграшки можна побачити на інших фото- та відеоматеріалах з місця події, що свідчить про їх оригінальність.
 
▫️Це вже не перший фейк Хінкла про ракетний удар по «Охматдиту».
 
▪️Так, американський блогер, відомий своєю прихильністю до росії, стверджував на своїй Х-сторінці, що в «Охматдит» начебто влучила американська ракета ППО “Патріот”, яку випустила Україна. Це також виявилося фейком, оскільки слідчі СБУ встановили, що атака була здійснена крилатою ракетою Х-101.
 
❗️Розповсюджуючи подібну брехню, блогер, намагається дискредитувати український уряд та відволікти увагу світової спільноти від чергового воєнного злочину росії.

???? TG  FB  INST  YT  TW  TT  WA

Back to top button