Події

Троє цивільних загинули, п’ятеро зазнали поранень внаслідок атак рф на Костянт…

Троє цивільних загинули, п’ятеро зазнали поранень внаслідок атак рф на Костянтинівку – розпочато розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 11 вересня 2024 року війська держави-агресора упродовж 20 хвилин обстрілювали зі ствольної артилерії м. Костянтинівка. Від влучання засобів ураження по приватному сектору на подвір’ї одного з домоволодінь отримали тілесні ушкодження, несумісні з життям, двоє сусідок 73 і 81 років.

Через деякий час зс рф повторно завдали ударів по населеному пункту, ймовірно, з РСЗВ «Смерч», поціливши у житлову забудову. Внаслідок ворожої атаки у дворі свого помешкання загинула 45-річна жінка, ще п’ятеро цивільних – троє чоловіків 54 і 79 років, а також містянки 45 та 60 років зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Постраждалих доставлено до медичного закладу з мінно-вибуховими й черепно-мозковою травмами, осколковими пораненнями, рваними ранами й переломом. Наразі їм надається невідкладна медична допомога.

Пошкоджено понад 20 приватних й багатоквартирних житлових будинків, торговельні заклади, лінії електромережі, автотранспорт.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Back to top button