Події

«Троянський верблюд» — українські розвідники розкрили деталі рятувальної спе…

???? «Троянський верблюд» —  українські розвідники розкрили деталі рятувальної спецоперації в Судані
 
???? Воєнні розвідники провели унікальну спецоперацію на території Судану, де між урядовими військами та підтримуваними росією воєнізованими угрупованнями спалахнула кривава бійня.
 
❗️ Африканська держава поринула у хаос зі стріляниною, артилерійськими дуелями та застосуванням авіації прямо в містах, зокрема й у Хартумі — столиці Судану, звідки потрібно було швидко рятувати українських громадян.
 
☝️ Більшість українців працювали тут в авіаційній галузі. Ця обставина значно підвищувала ризики: аеропорт одразу перетворився на поле бою, де залишились заблокованими без їжі та води наші громадяни.

«Діяла група спецназу в кількості менше, ніж 10 людей. Порівнюючи з рятувальними операціями США, які задіювали гвинтокрили, бронетехніку, спецназ, або Саудівської Аравії, яка задіювала ракетний крейсер у порту Судану, ми діяли самотужки без бронетехніки, авіації та важкого озброєння, адже всі наші сили зараз задіяні на фронті», —  розповів учасник спецоперації, воєнний розвідник Ярема.
 
???? Детальніше про сповнену ризиків спецоперацію ГУР МО України у пекельному Судані, завдяки якій вдалось врятувати десятки українців, дивіться у сюжеті Оксани Радіонової для ТСН.Тиждень.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

YouTube
???????? Операція “Троянський верблюд”! ПОРЯТУНОК українців з епіцентру ХАОСУ в Судані!

#судан #троянськийверблюд #тсн #новости #войнавукраине2023 #новостиукраины #новини #новинионлайн #новиниукраїни #новостимира #новиниУкраїни

Українське ГУР на території іншого континенту, знову зіткнулися з “ПВК Вагнер” і провело зухвалу рятувальну спецоперацію…

Back to top button